UVA strålning

UVA strålningen från solen gör en solbränd och påskyndar hudens åldrande. På vintern reflekterar solen i snön som gör dig bränd, tänk när man är i sälen och åkt skidor, då man blir bränd av solen. Det bästa är att använda et bra solskydd och då inte eldorado varor utan varor med kvalitet och funktrion.

  På sommaren är solen som starkast då den värmer upp och gör att gräset kan växa och blommorna får energi ifrån solen att växa, snön är borta eftersom det är varmt.


Apotekets bodylotion

Eucerin Aquq Porin Active Refreshing Lotion. Kostar 129 kr från apoteket.

En prisvärd bodylotion från Apoteket, den innehåller 400 ml bodylotion.


Omega 3 fettsyror

Fisk innehåller vitaminer, mineraler och omega 3 fettsyror.

 Omega 3 minskar risken för hjärt- och kärlsjukdomar.  Den är bar för din huds och bra för ämnesomsättningen och ens muskeluppbyggnad.

 Omega 3 finns som kosttillskott alltså i vitamin form eller så är det bara att äta fisk så får man i sig allt.


Att bära guld

Allt mer smycken tillverkas i guld och säljs till smycke affärer. Den har används under århundradena som: Betalningsmedel och smycken.

  Metallen som är guld finns som klumpar i berggrunden. Är mycket tålig som metall.


Apoliva

Apoliva är ett märke som har en serie hygien och kroppsvårdsartiklar för hud och hår. Apoliva säljs på Apotek.

  Den är prisvärd och oftast billigare, den är mer hälsosam och den är av vissa krav skonsammare.

  Jag använder produkter från Apoliva som kräm från Apoteket, jag hade sparat en del för samma hudkräm om den inte vore från Apoliva. Den uppfyller vissa krav på att funka som märke, en annan hudkräm kan vara minst lika bra som Apoliva fast den är billigare. Den är suverän och funkar jätte bra, de produkterna uppfyller standardkraven att funka.


Parfymen

Parfymen kom till på 4000- talet före Kristus. Ingen vet säkert hur det började, men det skulle var en doft som attraherade omgivningen och den gav en fräsch känsla.

 Parfymen är en substans som används för att sprida väldoft på människokroppen. Parfymen förekommer normalt som vätska. Dens doft kommer från olika eteriska oljor och aromämnen, den innehåller också ibland lösningsmedel som alkohol och vatten.

 Parfymen som säljs är dyr för att skatten är höjd på just lyxvaror som parfym räknas som.

 Dagens parfymer är tillverkad utav olika företag som säljer sin produkt alltså på parfymmarknaden. De uppfyller vissa krav om att parfymen ska funka på kroppen och hur kunden kan lockas köpa just deras parfym som doftar efter just vår smak.


Fakta om kaffet

Kaffe är efter oljan världens största handelsvara. I Norden dricks det mest kaffe i världen. Denna dryck är uppiggande och dricks världen över. Dök upp i Europa på 1600 talet, den upptäckten var hur man kunde få bönan till att bli en dryck kallat kaffe.


Inför Julfirandet

Nu konsumerar folk som mest under julperioden. Det köps in varor för att fylla julbordet och det bakas för fullt. Julen är en av årets största höjdpunkter, dels alla klappar som man handlar i shopp yran och dels maten som äts i mängder. Sedan dekoreras det inför Julen.

 Julen gör den mörka årstiden mer meningsfull och man tar sig igenom vinter yran och mörkret med en högtid. Det är lättare att ha en höjdpunkt på vinterperioden annars är det kanske meningslös årstid om man inte tycker om den kalla kylan.


Ännu en ansiktsskrubb

Ansiktsskrubb, LOREAL paris (TRIPLE ACTIVE), 69 kr.

LOREAL ansiktskrubb avlägsnar döda hudceller och orenheter. Ansiktsskrubben ger vackrare, slätare och mer strålande hud. Den innehåller också naturliga aprikoskärnor. Skrubben används en gång per dag. Köp den hos affärer som H&M.


Shoppa från internet och katalog

Allt mer handlas det på nätet. Det sälj klädesplagg som man kan köpa från hemsidan, det går också att beställa en katalog. Har köpt tröjor från Bonprix tidigare för 179 kr st. De säljer även fler plagg.

  Här är en rad andra internet kläder som:

Bonprix

Cellbes

Ellos

Halens


Hårmousse

Forma frissyren utan ha hårgele som stelnar och ser hårt och onaturligt ut, använd hårmousse. Hårmousse ger volym och glans till håret, den består utav ett luftigt skum som är förpackad i tryckburk.

 Håll ditt år på platts med ett naturligare resultat använd hårmousse.

 

 

SHOKWAVES hår mousse, 37 kr

SHOKWAVES hårmousse, ger en bra effekt och är prisvärd i sin prisgrupp. Hårmoussen finns hos livemedelsbutiker. Den ger en bra effekt med mer format hår.

 
 

Kost

Det är svårt att få en varierad kost med det utbud av snabbmat som finns i dag.

 Nu har man tagit fram vitaminer alltså kosttillskott. De gör att man får i sig de vitaminer man behöver. Men för att må bättre och göra det mer effektivt med vitaminupptaget är att äta rätt. Välj mat som är varierande och bra för hälsan. Det finns en sk matcirkel med de kostråd som behövs, den finns hos tidigare inlägg "om matcirkeln".


Normän dricker mest läsk

De land som dricker mest läsk är Norge. När en ny läsk sort släpps kommer den oftast till Norge för försäljning. Sedan vet läskbolagen vilken läsk som säljer bäst.


Vad blir årets julklapp?

Förr var det inne att använda en bärbar mp3 spelare med musikfiler att ta med sig. Nu mera används telefonerna till allt möjligt, internet tar över musiken genom Spotisfy. Det kunde vara poppis när det var inne med mp3 spelarna att köpa  i julklapp. Frågan är vad det som är inne just nu, i teknik men Apple har utvecklat en hel del- varor som är inne just nu och är jätte populärt att använda till allt möjligt med appar som finns som program i programvaran.

  Jag tror att de mest köpta är produkter från Apple som tillverkar teknik. Apple är bland de bästa på att tillverka bra modeller.


Fyller 23 år

Jag fyller 23 år i dag, denna dag firade jag med min familj på Kina restaurangen i närheten.

  Jag tyckte det blev en lyckad födelsedag med familj och vänner som jag firat med. Min present var pengar som kommer till användning och matutrustning som man alltid har användning för.

  Nu när man passerat 20 års åldern börjar man känna sig mera vuxen av sig.


Presentkort i julklapp

Perfekta julklappen hos Dressman, de har bra kvalitet och konceptet är att sälja varorna billigt så att folk får råd. Ge bort ett presentkort i Jul så att denna hittar det rätta plagget själv.


Ansiktsskrubb Nivea

Ansiktsskrubb, Nivea, 56 kr.

Skrubba ansiktet för att göra din hy ren hy. Scrubben rensar porerna och avlägsnar döda hudceller så att din hy ser renare och friskare ut.


MEN perfekt, en hårfärg för män

MEN perfekt. Hårfärg för män, kostar 95 kr.

Man kan köpa hårfärg för män på ställen som Åhlens. Hårfärgen ger en manlig ton och är lätt att navända. Ge håret  en fin manlig brun hårfärg eller mörkare från manssortimentet.


Träna

För att fokusera krävs en del syre. Om du har svårt att hålla fokus på te.x din  arbetsplatts kan man  träna för att må bättre. Med träning gör det att man syresätter blodet och får mer ork. Sedan är man redo att fortsätta.


Dunjacka

Håll värmen med bra kläder som dun. Dunjackor innehåller fjädrar som foder. Fodret ger en bra värme.

 Det var populärt med Dunväst för ett tag sedan på vårsäsongen. Nu finns det för vintern en tät och varm dunjacka.


Smoothie

För att må bättre och få i sig frukt som är nyttigt kan man göra en smoothei. Smoothie gör man genom att mixa frukter i en beredare. Den är god att avnjuta i ett dricksglas och är enkel att göra.

 Smoothei används för att få i sig vitamin vid te.x träning eller för att vara hälsosam.

 Frukterna som man kan använda mixar man hur man själv vill ha det, bara det är nyttigt. Inga mera tillsatser som socker ska i.


Julen är nu kommen

Årets säsong där man som mest handlar varor är innan jul.

 Julen är en tradition som funnits i flera hundra år. Julen är en högtid för att lyfta upp den mörka årstiden. Julen är gemenskap och firande. Många delar sin jul med släktingar och då äter vi det klassiska julbordet.

Vad anser du om Julen?


Revbensspjäll till middag

Idag åt jag Spearribs från matbutiken. Den är enkel att laga i ugn och god. Spearribsen ligger i en god marinad som gör den ännu godare.


Nu är det valvaka i USA

 Valvaka i natt. USA ska välja ny president. Valet ska räknas kl 23:00. Vakan håller på tills på morgonen.

 USA har en annan tidson än här i Sverige, så därför sänds valet i natt i Sverige.


Motverkar lukt.

Dålig lukt:

Andedräkt: Motverkas av munskölj.

Under armarna: Roll On.

Efter rakning vid skäggväxt: After shave.

Kroppssvett: En fin parfym.

 

Allt detta ger dig en bättre lukt, detta finns att köpa som kosmetika.


Apotekets ansiktsscrubb

Apotekets ansiktsscrub. Ansiktsscrubben används 3 gånger i veckan. Gör huden ren med förnyad lyster. Finns på Apoteket för pris: 62 kr.

Apoteket har egen sortiment produkter som är skonsamt mot din hälsa. Apotekets scrubb innehåller ingen parfym eller färgämnen och funkar bra mot oren hy.


Happy halloween

Halloween i dag. Halloween en USA tradition som kommit till Sverige.


Vinter

 Nu har vintersäsongen börjat.

 Den mörka och kalla vintern kan vara tråkig. Under vintersäsongen har man då lagt en del högtider. I dag är det Halloween som är en amerikansk tradition men kommit till Sverige. Inför julen firas det en hel del. På nyår invigs det nya året.

Mest känar affärerna då alla ska handla inför vinterns högtider.


RSS 2.0