Iphone 4

Iphone 4 mobil från apple i nya modeller med mer utvecklad teknik. Iphone från Apple med pekskärm & tangentbord på pekskärmen. Nyaste från apple de tillverkar datorer & mobiler är Iphone 4.Sms mobilen


Ny design för övergång till datormobiler med tangentbord för internet wap anslutning är också en säker sms mobil för att skriva snabba & bra meddelanden. Med bättre kommunikation med förbättrade möjligheter att skriva & skicka mail. 


Cage Snake Eyes (film)


Film från 1998 med Nicholas Cage i huvudrollen gjord av Brian De Palma. På en boxningsmatch skjuts försvarsministern i publiken, med 1400 vittnen & åskådare utreder de mordet med en skytte som satt i publiken. Han spelar Rick som är en kriminalpolis som är på boxningsgala med sin kompis & blir plötsligt beskjuten från publiken där skottet träffa deras försvarsminister. En mordutredning startas & polisen blir inkallad att gripa de skyldiga till mordet & på jakt efter mördaren. De måste utreda fallet med vem som kan ha gjort mordet & det blir ett arbete för polisen. Mord är oftast sälsynt men det visas oftast med media. Därför skildras morden i film. De utreder ett fall som kan tänkas vara svårt men med god teknik kan de spåra tjuven. Mordet kan vara väl planerat & det tar ett tag att lösa med de skyldiga. Oftast är våld brott sker genom alltså vapen i hand mot polisen. Filmen kunde vara mer tydlig vem mördaren är om det var skyttens fel som senare hittades eller någon annans. Med god kännedom om polisen som är större del arbetande kan man skapa deras fall till att se hur samhället tar hand om det. Med nya bra skådespelare kan man visa samhället från fler syner.


Gröna Lunds nya bergodalbana av trä

Ny bergodalbana i Gröna Lund gjord utav trä med en 480 meter lång resväg, med åkturen. Bygget blir helt klar 2011.


Flykten från Alcatraz (film)


Flykten från Alcatraz amerikansk film inspelad 1979 baserad på deras sista flykt. Clint Eastwood spelad Frank Morrison som tillsammans med några fångar rymmer från Alcatraz. Han hade en rad flyktingsförsök innan han hamna på fängelse ön. Mycket spänning & samtidigt får man se hela flykten som går säkert till av Morrison. Med den osympatiska fängelsedirektören Patrick McGoohan ser vi ändå en god sida hos straffade fångar. En fånga hamnar på fängelse ön Alcatraz för att ha rymt från flera fängelser vid namn Morrison. Hans brott är högt för att han rymt,  mot ett högt straffat brott som är också ett mord. Man få se hur fängelset såg ut i filmen & är baserat på det riktiga. Det kan vara intressant att se det hela. Medans den goda sidan skulle varit direktören får vi se en helt annan sida. Samtidigt svår & jobbigt med små celler. De bor på en av de värsta fängelser med små celler mot andra som man får rum. Mest straffbart med mer fruktan om du gör brott får man straffa högt. Ett fängelse som ska vara för de farligaste visas också hårda straff för hur man får leva. En del får livstid & man bor inte bra till på ett sådant fängelse. Vi måste ha mer kontroller så att fångarna inte kan bära med sig vapen eller smuggelgods. Det är en film som baserats på en av de värsta amerikanska fängelser & ett otroligt rymningsförsök som måste dokumenteras med kulisser. Vi får se hur man bor på ett fängelse & hur brottslingar fungerar. Att känna till Morrisons flykt är både bra för att berätta som historia med film. Med hur det fungerar av tidigare flykter kan vi skapa bättre fängelser.


Alcatraz


Alcatraz är ett Amerikanskt fängelse grundat 1934 & var ett av världens mest rymningssäkra fängelser på grund av de starka havsströmmar som finns runt fängelse ön. Tidigare en millitär anläggning från 1800 talet sedan ombyggnaden 1934 till ett fängelse. Det ligger i San Francisco är nedlagd sedan ett rymningsförsök 1962 stängdes ett år efter 1963 & har blivit attraktivt som Musée för turister.  Ca 36 fångar har rymt & 15 dog under flyktingsförsöken. Frank Morrison var en av de som lyckats fly med en flotta & att grävde ut ventilationen & rymde genom ventilationstrumman. Egna gipps huvuden gjordes när han & tre fångar flydde. Gipps huvudena låg kvar i sängen & de rymde nattetid. Fångens IQ sägs vara högt & hans plan lyckades. Ingen har sett fångarna sen dess & misstänks döda av hajarna som finns runt ön. Han lyckades rymma från en Ö med mer smuggling som var möjligt men kunde stjäla sig till material för att gräva ett hål i ventilationen. Efter att den sista flykten genomfördes hittades ingen så det stängdes ett år efter. Fängelset är rymningssäkert men hans klipska plan fungerade & han lyckas rymma. Ett av de större fängelserna med mycket bevakning för att bevara med andra fängelser de kanske värsta fångarna. En bra ö för att bevara fångar samtidigt dåligt nog bevakat med hur många som rymt. Med bra läge ska en rymning vara svår med starka strömmar & kalla vattnet. Men det är inte så säkert om folk kan lyckas att rymma därifrån. En byggnad finns alltid en ventilation & hur många filmer har man inte klättrat i ventilationen. Man borde ha bättre kavitet på byggnaden & mer tålig material det ska inte gå att gräva tunnlar i en cell. Att alltid ha bra bevakning & det kan uppkomma flyktförsök om inte fängelsets bevakning fungerar. Ett av det mest kända fängelser byggd på en ö som inte ska gå att ta sig ifrån. Att följa lagen är bäst & vad konsekvenserna ger är detta fängelse. En av de större fängelser är Alcatraz. Genom man lär sig av sina misstag kan man förhindra dåliga celler & fler fångar att rymma.


Gone in 60 Seconds (film)


Gone in 60 seconds, en amerikansk actionfilm inspelad runt år 2000. Med Nicholas Cage i huvudrollen spelar Memphis som har en uppgift till Amerikansk maffia vilket är att stjäla 50 lyxbilar. Om det inte genomförs dödar de hans bror, han har inte mer en ett dygn på sig. En kupp utanför lagen att få rikedom i kriminalitetens understa krets. Som dagens försvar utvecklat genomen del krig vapen som kriminella tar vapen i egen hand fast utanför lagen. Mer upplysta att det finns en god sida & den är rättvis det är att polisen & det goda alltid visas vinna. Ingen kan vinna på kriminalitet samtidigt ger det större skada som är fel även om den är enkel. Nya modellers lyxbilar stjäls för att troligen starta egen handel en mörk undre värld med makten i vapnet. Lagen vinner oftast alltid & man måste följa samhället.


3D

3D mer rörliga bilder med fler vinklar, som datorspelens vändning från 2D till 3D. En av de filmer som visas är Ice age.


LIFTAREN (film)


En amerikansk skräckfilm från 1986 med Rutger Hauer & Thomas Howell i huvudrollerna. En ung man som heter Jim åker bil & hittar en liftare på bilvägen som han plockar upp vilket var mordisk & ville döda honom. Han förföljs av liftaren samtidigt som polisen tros veta att det är Jim som är liftaren. En servitris lyckats tro på honom & blir inblandad.  


RSS 2.0