Master and Commander - Bortom världens ände (film)


1700 talets England med segelfartyg & god kunskap om vattnet just de årtalen. Baserad på en bok borton världens ände av Patrik O’ Brains. En amerikansk långfilm från 2003 med Russel Crowe i huvudrollen. De möts av fartyg från andra länder. De använder handel & seglar på ett uppdrag för att upptäcka nya världar. Båtarna är mycket mer moderna just de årtalen med kanoner som andra byggs för kungens räkning. De hade inte vetat om all land utan hade en mindre karta som skrevs efter kanten. De var bra utforskare & upptäckare. En stor färd genom nya upptäckanden med ofredande mellan länderna som möts på fartyg. Det är hur världen såg ut på 1700 talet & deras varor som de använde & deras kultur allt finns med i en film hur de levde.


Rambo

En av 70 talets stjärnor & krigshjältar på film med Sylvester Staloon som i fler filmer spelar den elitutbildade Rambo som skippar rättvisa. En amerikansk soldat med i Korea kriget, blir upprörd & startar krig i den första filmen mot polisen efter att ha blivit misshandlad av statens polis. Rambo en soldat av naturen som är skicklig att använda det som han utbildats för. Han är bra på sin del mot en kustjägare som söker sig upp i kusten istället lever han av skogen. En bild av militären är bra med en hjälte men det uppkommer samtidigt en del våld med i filmerna. Staloon utgör en hjälteroll mot saving privat rayn hade en naturlig roll som general. Med moderna omständigheter är det bra med att de gör uppföljare så att modern teknik & samband finns.


Rambo (film)


Rambo en elitsoldat som i flera filmer utkämpat sitt eget krig, från början med en Amerikansk stat. Rambo har gjorts till fler filmer & är en krigshjälte som lever av skogen & använder lätta vapen. Rambo finns också på roman som the first blod. Inspelad 70 tal med deras teknik lyckas åstadkomma den dåtida moderna stor produktion, har släppts en ny där han utkämpar ett upprorigt krig uti ljungen.

Clint Eastwood 80 år

Clint Eastwood, en känd skådis som slog igenom i Segel Jones spagetti western filmer inspelade i Italiens öken. Känd som regissör bland annat år sina egna filmer, gillar båtar på fritiden & har en son som spelar jazz. Clint Eastwood född 1930 i Kalifornien. En westerns stjärna & hårding i fler filmer som 70 talets polishjälte.


The Mexikan (film)


The mexikan är en film från 2001 med Julia Roberts & Brad Pitt i huvudrollen. Brad Pitt spelar en kriminell som har ett uppdrag kvar i sin kriminella karriär i ett fynd att hitta en ur åldrad pistol till gangsters som behöver den. Jerry som Brad Pitt tvingas åka till Mexiko & ta tillbaka vapnet medan de har sin historia om att få den kvar i Mexiko med maffian. Julia Roberts som Samantha blir indragen & kindnappad men klarar sig. Jerry har sitt sista kriminella uppdrag att få pistolen tillbaka till där den hör hemma.


Företagande

Företag är en organisation som säljer varor & tjänster, ett företag som drivs av en fysisk person. Med företag avses oftast en organisation som säljer varor eller tjänster.  Drivs i olika företagsformer & bolag. Bolagen är drivna rörelser & organisationer som säljer & även säljer tjänster ute på marknaden.

Företagsformer: Aktiebolag, Handelsbolag, Enskild firma, Kommanditbolag, Att driva företag är berört av behov, det kan vara marknadsbehov av din vara. Men försäljningen styrs av efterfrågan & om denna är stor eller attraktivare. Kläder men olika behov som h&m har en bra marknad med egna plagg mot dyra märkes kläder som Carlings.

Företag kan drivas i olika storlekar men om behovet är större behövs en resurs det är arbetskraft. Arbete är en resurs bland också en drift.


Film Sleepers


Sleepers är en amerikansk film från 2006, en thriller från handling av brottslighet & hur de klarat sig efter en ungdomsbrottslighet in till det verkliga livet som brottslingar. En film som handlar om en uppväxt & en gemenskap av den undre världen.  Ett gäng tonåringar dömd att avtjäna straff på mer än nio månader på statlig inrättning & livet efter.


Film DOMESTIC DISTURBANCE


Filmen Domestic Disturbance thriller med kända Skådespelare som John Travolta. Modern men modern för sin tid äldre marknad med datorer & annat. Filmen spelades in 2001, från Amerika. Handlar om ett mord & de utreder en mördare med allt fler drastiska händelser.


RSS 2.0