Det är vikigt att ha bra skor på fötterna

Skor är bland de viktigaste man kan köpa. Att gå bättre och orka mer, inte ha ont i fötterna. Då krävs ett par bekväma kvalitativa skor.

 Skor har man haft länge som människan kom till. Redan vikingarna använde skor, skomärken som de ristat in i sten med fotsulor.

 Dålig kvalitet på dina skor gör att du får ont i fötterna. Det är inte bra för att fötterna går man med varje dag och då måste den uppfylla vissa bra krav.

Skor kan självklart ha olika ändamål.


Jacka med pälskrage en klassiker

Snart är det ny säsong. När man köper jacka är det oftast snyggt med pälskrage. Jackan ska vara varm och uppfylla vissa krav på att kunna skydda sig mot klimaten inom årstiderna. Vissa märken är kända för sin kvalitet.

 Många affärer tillverkar också varor i sitt eget märke vilket är billigare.

 Det är inte märket som betyder något i helhet det är hur den funkar. Det är resultatet som räknas.


Raka sig

Senast som vi människor blev allt mer civiliserade började män raka sig.


Läppar

Läpparna har ingen egen smörjningsfunktion. Läpparna blir då lätt torra. Det finns lipsyl eller min favorit försvarets hudsalva. Försvarets hudsalva finn på apoteket och det fungerar.

 Utan lipsyl blir läpparna torra och man får sprickor.

  Så därför använder man läppbalsam som lipsyl.


Finnar

Finnar får man genom hormonerna. Trotts hormonerna finns det anti finn  medel. Finnar är fett som samlats under huden.

 En finnbortagningskräm kan torka ut finnarna som samlats av fettlager. Fast kan man  hantera hormoner genom kosmetika?

 Hur fungerar produkterna?

  Det fungerar kanske genom rengöring och bortagning av döda hudceller genom skrubb eller ett behandlingsmedel som finns receptritt på apoteket.


Trend för att se bra ut

Filmer påverkar mera med att få den där Hollywood looken. Många gör skönhetsoperationer men det är deras jobb. Alltså skådisarnas jobb tillhör att ha ett bra utseende.

 Nu finns det skönhetsprylar som tandblekning och annat som man inte behöver vara i Hollywood att utföra.


james Bond

Nu firar James Bond 50 år. Därför lanserar de en ny James Bond parfym. Parfymen är exklusiv och dyr. Står om detta mer i tidigare inlägg.
 

Två sorters rakning

 

·        Med rakhyvel utför man våtrakning.

·         Rakapparat utför man torrakning med.


Hårspray

För några år sedan var det populärt att använda hårspray till håret. Hårsprayen var farlig för ozonlagret. Nu har man gjort den mera hälsosam. Stor trend för hårspray var under 80- talet. Hårsprayen gav fylligare hår, många använde den.

 Nu är det viktig att se stilig och vårdad ut, allt från kort hår till bakåt. Statsmode är vattenkammat bakåt i många fall blonderat.

Hårspray finns i olika prisgrupper då den högsta prisgruppen är dyraste men mest kvalitet.


Kort

Jag och min favorit tröja, munkjackan eller huvtröja. Tröjan är köpt på H&M.


Klassisk wok

Måliden idag. Idag åt jag en klassisk wok med paricka, lök, vitlök och frysta wokgrönsaker. Mycket grönsaker kanske det är nyttigt också. Bäst till tycker jag är en woksås.

 


C- vitamin brus

Frukt är bra med C- vitamin i. Nu finns det  C- vitaminer på brustablett som ger dig ditt dagliga behov av C-vitamin.


Klocka


En klocka är också en utsmyckning. Men klockor kan vara mer utsmyckande med ur, digital är mera praktisk. Min klocka är en ur klocka och är färgat i guld.


Revbensspjäll

Dagens måltid var revbensspjäll som var marinerade. Denna rätt är god och enkel att laga till i ugnen. För mig räcker ett packet för en person.


Rökningens kännedom

Förr var det vanligare att röka. Förr i tiden fast det reklam där kända människor rökte, de hade ingen vetskap om att det var farligt. Nu långt senare vet vi att rökning är skadligt.


Sova

Äntligen helg med sovmorgon. Huden förnyas hela tiden också under natten, därför får man vackrare hy när man sover. Detta kallas skönhetssömn.


Bond James Bond doft


James Bond 007 parfymen kostar 390 kr.

I höst är det nu 50 år sedan första bondfilmen gjordes. Han utgav sig för att vara hemlig agent James Bond 007 med rätt att döda.  

 Filmen firas med en fin parfym. Parfymen är exklusiv.


Bra kostvanor

Orka mera som träning. Det viktiga är att ha bra matvanor, varierad kost. Vitamintillskott hjälper men i det stora hela är ju kosten viktigaste enligt matcirkeln.


Scones bakning

I dag bakade jag scones. Enkelt att laga och enkla råvaror, den är god att äta med smör. Värm brödet eller ät direkt när den kommer från ugnen.
 

Sola

Nu är det sensommar. Solen är positiv för att den stärker immunförsvaret. Sommaren har varit regnig. Satsa på att fånga solens strålar runt 13:00 tiden.

 Solljus ger bra D-vitamin, något att fylla på med när det snart är höst.


Vitaminbrist

Må bättre, ät bättre ät en varierad kost, eller ta kosttillskott som vitaminer.


Finnig hy

Finnar är fett under huden som kan torkas ut utav olika finnbortagningsmedel, finns varianter på Apotek som säljer receptfria läkemedel.


Sockerintag

Socker är skadligt om man intar för mycket, mycket av de produkter du köper i affären innehåller socker, men samtidigt är allt skadligt i större mängd, en cola kan mätas i 32 sockerbitar.


Hårvård från Axen

Björn Axen säljs  på affärer som Åhlens, mycket hårprodukter för pengarna.  Min investering var ett Color schampo och en hårgel, naturligtvis finnas det fler hårvårdsprodukter.


Omega 3 gör dig smartare

Vi behöver fiskfetter för optimal hälsa i hjärnan och kroppen i övrigt.Hjärnans kapacitet förbättras utav fiskfetterna.


solbrännan

 
Nu när sommaren är över finns det alltid tillgänglig brun utan sol produkter.

Axen Shampoo


Color stay shampoo, för att behålla färgen i håret, pris 100 kr.

Björn Axen är ett Svensk företag som säljer hårvårdsprodukter, finns som hårsalong alltså sälja som kvalitativa salongsvaror en bättre prisgrupp med kvalitet.


Björn Axen

Har testat en del hårprodukter men det finns en med en salongskvalitet fast i en högre prisklass alltså Björn Axen. Björn Axen var från början en väl omtyckt och proffsig frisör salong som nu också börjar sälja ut varor.

 Björn Åke Axen föddes den 28 mars år 1938, dog sedan i juni 1993, han var utbildad till frisör i Sverige. Han var grundare till hårvårdsföretaget som hans namn Björn Axen. Han öppna sin första salong 1963.


Stats modeskor

Sommarens Street mode, boots herr, stövlar dam.

 


RSS 2.0