Fakta om parfym

Parfym används för att man ska dofta bättre.  Parfymer görs främst av pressade rosor i stor mängd, så en liten flaska parfym innehåller en del rosor vilket gör det att priset är som det är, även fast det finns högre skatt på onödiga saker som alkohol och parfym.


Kort från i morse


Alternativ av hårprodukter

Hårvax - är en typ av tjockt fett som gnids in i ditt hår för att sedan ge det stadga.

Hårspray - används för att fixera en färdig frisyr i en viss form för att få den att bibehålla sitt utseende längre. Hårspray finns på sprejburk och sprutas vanligtvis mot håret.

Hårmousse - är en hårvårdsartikel som används för att ge håret volym och glans. Det är ett luftigt skum, förpackat i tryckburk.

Hårgelé - används för att styla din frisyr. Hårgelé styvnar håret mer vilket underlättar formning utav håret.


Gizmo & OliverHundarna Oliver och Gizmo deras ras är shelty shetland sheepdogg och är anpassade efter vallning utav får.
Nu är det fredag och hundarna brukar få fredagsmys, alltså torkad grisöra som de kan tugga på och bita med sina vassa tänder. Båda har samma färg, kommer ej från samma kull utan de är bra kompisar bara, gillar att mysa och är tama, tycker om att bli kliade som bakom örat, grymt.
 För att deras tänder ska bli rena och fina brukar vi ge dentalstick ofta.


Kosmetika

Dyrare kosmetika med kvalitet är betydligt mer effektivare och drygare än andra kosmetika, mer hållbar, räcker längre med bättre inverkan. Vissa parfymer är så dryga att den ger direkt bra lukt och håller hela dan.


Natt, dagkräm och selftan

För att få den där stiliga och rena hyn krävs regelbunden behandling, Natt och dagkräm, lägg en ansiktsmask för att göra rent på djupet, finns att köpa på flaska. Män med ren och stilig hy är snyggt men om man vill ha den där underbara solbrännan finns self tan men huden måsta renas och tvättas innan varje gång man lägger på så allt blir matt och jämt och inge brister på din hud.


Head and shoulders for menÄntligen en bra mansprodukt i form av schampo, märket Head and Shoulders for men.


Solbränd

Ett resultat av solbränna från brun utan sol.


Naturligare är meningen

Meningen med brun utan sol och andra hudvårdsprodukter är att det skall se naturligt ut, alltså en finare hy eller jämn solbränna.

TV reklam

En del reklamTV från TV försäljningar kan visa vissa överdrivna resultat, som att man använder en magrtränare i form utav ett bällte som drivs av el. Det bästa är att gymma och inte bara sitta med ett armband på en stol och förvänta sig bli en bodybuilders. Det är ingen mirakelprodukt i så fall skulle det sålts på affär världen runt vilket jag kan bedömma.

Hy

Vad är hyn och hur håller man den i bra skick? Huden utgör ett mekaniskt skydd mot omvärlden och bidrar till vätskebalans och värmereglering. Huden kan vara torr det är då man tar krämer som är återfuktande.

Sola i etapper

För att inte bli bränd utan vill få den där jämna solbrända looken så slarva aldrig med solskyddet. Det finns även gradvis av brännor från solskydd av bränna från vissa solarium med krämer, används stegvis för att få den där bruna effekten.


Solbränna med gradvis styrka på krämen, finns hos ditt solarieställe.

När solen ligger på som mest

När det är varmt ute och solen ligger på som mest är mellan klockan 11 och 16, det är då solen gör verkan till att man blir bränd.


Visste du att

Rökning får din hud att åldras i förtid, solarium gör din hud bränd men det får också huden att åldras. Förr var det fint att inte vara solbränd men nu har det slagit igenom med långa stränder semester och bruna kroppar.
Köp av kvalitativa återfuktande krämer

·         Nattkräm
Sjunker in bra och ansiktet känns skönt återfuktat på morgonen. Den sägs kunna skydda min hud från att åldras det är något som så är helt omöjligt att veta om.

·         Dagkräm
 Ger en mjuk och matt look. Ger din hud ny energi till att orka med dagen.


Brun utan sol

När det är varmare och man vill snabbt ha en sådär grym solbränna finns olika kosmetika med brun utan sol effekt, en av de mycket använda är brun utan sol på Apoteket, sen finns det också smink som kosmetika som man sminkar på. Brun utan sol är bra som kräm, det är bara att smörja in där man vill bli brun och det tar ett tag innan man får se brännan tränga fram. Jag har prövat den från apoteket och det funkar men resultatet kommer när krämen fått värka och den ligger på ett tag.


Norge resan

Det är höjd skatt på tobak när jag var uppe på semester, de hade ett packet cigaretter för 80 kr, plus att Norges kronor är mycket mer värd en Svenska valutan.
Norge räknas som det land som dricker mest läsk i världen av sin procent utav befolkningen.
Det har förekommit antirökkampanjer i Norge tidigare som har pressat upp tobakspriserna oerhört. Även så kallad onödig lyx som bra kosmetika är hög skatt på.
Däremot är lönerna bra i Norge och det är många Svenskar som flyttar dit och jobbar på grund av högre lön en i Sverige.
Norge är ett rikt land och har mycket olja då staten har som industri oljepengar.


Ögonlaser kritik

Frågan är om det är någon ide när man kommer upp i en viss ålder och synen blir sämre med åren om man ska använda sig utav ögonlaser, om det håller i längden. Ögonlaser är ett populärt sätt att slippa glasögonen men synen förändras med tiden det är därför svårt att få det hålla.


Ögonlaser som används för att slippa glasögon.

Radio kalas med bananer

Innan TV och datorns underhållning slog igenom.Lunch

Dagens lunch, Sushi.


Bilder från semestern

Bilder från Norge av mig i ett bergigt landskap ute på länsvikt tio mil från Trondheim.

Tillbaka från Norge

Hemma i Sverige efter en semester i Norge, det var ett bärgigt landskap med en del dalar, i jämfört med Sveriges platta landskap. Maten var dyrare i Norge trotts att Norge är väldigt rikt land som har en del olja. Det var nästan snöstorm i Trondheim varje dag man var där uppe och man var tvungen att skotta sig ut.


Norge

JAG RESER TILL NORGE NU, KOMMER TILLBAKA DEN 10 APRIL.


Bränna ger dålig hy

Mycket sol och solbränna kan göra att huden åldras i förtid, så tänk på att ha bra solfaktor och undvik att sola för mycket i solarium.

RSS 2.0